Đelić zvao Čupića posle izjave da je “običan miš”: “Pogodio ga je moj istup. Ja treba posle 18 godina da dobijam neke materijale…”

1
Foto: Printscreen N1, Nova S

Profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić izjavio da mu se, nakon izjave u kojoj je ocenio da je bivši ministar finansija Božidar Đelić “bio običan miš”, iz Francuske javio i pozvao ga Đelić lično, kako bi od njega zatražio objašnjenje te ocene.

Čupić je podsetio da je Đelić bio koordinator između Vlade i Saveta za borbu protiv korupcije, čiji je bio član. Tada su, kaže Čupić, bili obećani antikorupcijski zakoni povodom kojih je odlazio mesta širom Srbije i objašnjavao šta novi zakoni treba da donesu, a da na kraju od toga nije bilo ništa.

“Njegova obećanja su dovela mene do toga da podnesem ostavku”, kaže Čupić za Nova.rs.

Objašnjava i kako je izgledao razgovor njega i Đelića, odmah nakon sinoćnje tribine “Novog optimizma” u Valjevu.

“Njemu nije bilo prijatno, on je tražio od mene obrazloženje. Dogovorili smo se da se vidimo i da će mi on čak i neke materijale poslati. Ja treba posle 18 godina da dobijam neke materijale u koje nisam do tada imao uvida, njega je verovatno pogodio taj moj istup, kao što je mene pogodilo to da se u trenutku kada treba da budu izbori i dešava se jedna dramatika u DS-u, on odjednom javlja iz Pariza. Čovek nije tu i ne znam koliko prati situaciju, a iznosi kvalifikacije koje su veoma problematične”, kaže Čupić.

Čupić podseća da Đelića godinama nema u Srbiji, a u našoj zemlji je bio kada je Makron dolazio i to u društvu Vučića.

Profesor Čupić ocenjuje da je Đelićem manipulisao neko iz svojih koristi.

“On koji živi u Francuskoj i ne učestvuje u aktivnom političkom životu Srbije, ne sme to sebi da dozvoli”, rekao je Čupić.

1 KOMENTAR

  1. ” Tada su, kaže Čupić, bili obećani antikorupcijski zakoni povodom kojih je odlazio mesta širom Srbije i objašnjavao šta novi zakoni treba da donesu, a da na kraju od toga nije bilo ništa.” Тако је он обилазио и земље ЕУ, када је “слепарио” да се у грађанима Србије исплати што мања надокнада, 5, 10%, а као из некаквог “одрживог Развоја”, у поступку реституције и да по том питању ЕУ потом не прави проблем. И наравно да је добио одговор какав је добио, да се такви проценти нигде у свету не сматрају реституцијом, па то неће бити ни у случају ЕУ и Србије. Тиме је отворено радио против интереса грађана Србије, оштећених комунистичком пљачком, а свакако у тимском окружењу “Др.”-а демократије, који је то сматрао “скуваном чорбом”, или “разбијеним акваријумом”. Само једна цртица о банди која је владала од 2000. до 2004., са оправданим појединачним одсуством и изменама у саставу.

Comments are closed.