Delfini ispali u četvrtfinalu. Ali ne brinite… Dejan Savić ima plan

1
Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Gvangžuu, od selekcije Španije rezulatom 12:9.

Podmlađeni “Delfini” nisu uspeli da dođu u priliku da se bore za jednu od medalja, što je – za ono na šta su nas navikli – neuspešan epilog letnje reprezentativne kampanje.

Španija je bila bolji tim i osim u prvih nekoliko napada, izgledala je opasnije i koncentrisanije. U trećem minutu druge četvrtine, Furija je vodila rezultatom 4:1, da bi tri minuta kasnije rezultat bio i 6:1. Iako su treću četvrtinu delfini rešili u svoju korist rezultatom 4:3 i dalje su bili u podređenom položaju i sa tri gola zaostatka.

Ipak, tokom poslednje deonice, ni u jednom trenutku nije izgledalo da bi izabranici Dejana Savića mogli da uhvate priključak.

Na kraju su pošteno čestitali boljem rivalu.

Ne, ovo nije krah, ni rezultat za kritiku. Dejan Savić je čovek koji ima strategiju i dugoročnu viziju, za razliku od velikog broja stručnjaka u našem sportu. Njegova odluka da podmladi ekipu je logična, pametna i doneta je u najboljem mogućem trenutku.

Tim koji je otišao u Gvangžu nije na svojim plećima imao pritisak rezultata – osim od onih navijača koji vaterpolo prate kampanjski, od polufinala velikih takmičenja.

Premda su delfini sada poraženi u četvrtfinalu, za mnoge će Svetsko prvenstvo u Gvangžuu ostati zaboravljeno već za koji dan.

Međutim, ovo prvenstvo je omogućilo najboljim i najiskusnijim vaterpolistima Srbije da odmore i spremni dočekaju Evropsko prvenstvo sledeće godine, kao i Olimpijske igre, koje su uvek primarni cilj za Dejana Savića.

Sa druge strane, za mlade igrače koji su imali priliku da se okušaju na velikoj sceni, ovo je prvenstvo prava lekcija koliko još moraju da rade i koliko su visoki standardi srpske vaterpolo reprezentacije.

Budite uvereni da im je na svoj način to objasnio i Dejan Savić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.