Delez Srbija: Odgovorna organizacija rada i ljudski pristup

  0
  Foto: Promo

  Pune police, dostava robe bez zastoja i uvek sveže namirnice, uz bezbednosne i preventivne mere na najvišem nivou, ali i uz osmeh i ljubaznu reč – tako je, prema rečima Miloša Jaukovića, potpredsednika operacija i lanca snabdevanja kompanije Delez Srbija, izgledao svaki dan u Maxi, Tempo i Shop&go prodavnicama u prethodnom periodu krize koju je izazvala pandemija virusa Covid-19.

  “Kad gledamo iz ugla trgovine, ovaj sektor je pokazao da je bio spreman da odgovori na povećanu tražnju kupaca. Uspeli smo da organizujemo kompletan lanac snabdevanja i zajedno sa dobavljačima pronađemo modalitete rada kako bismo dodatno poboljšali protok do prodavnica. Zahvaljujući efikasnoj organizaciji uspeli smo da obezbedimo za naše kupce dovoljno robe u kontinuitetu i u vanrednim okolnostima”, kaže Jauković.

  Solidarnost je reč kojom on opisuje odnos među zaposlenima, kao i sa kupcima. U prvi plan ističe entuzijazam, hrabrost i posvećenost svih kolega koji su se svakodnevno trudili da sve funkcioniše kako treba.

  “Svi su imali veoma odgovoran pristup sa jasnim ciljem šta je bio njihov zadatak. Siguran sam da nije bilo lako, da je bila potrebna dodatna snaga i zato sam veoma ponosan kad vidim da su preovladali ljudski pristup, timski duh i podrška. Situacije za nama su pokazale da su zaposleni uvek tu jedni za druge, ali i za svoje komšije, posebno najstarije sugrađane, da pomognu u kupovini, razmene reči podrške, upute osmeh.”

  Globalna pandemija virusa u kojoj se našao ceo svet je, prema Jaukovićevim rečima, najbolje pokazala koliko su važni solidarnost i odgovornost.

  “Delez Srbija je odlučila da ne iskoristi pomoć koju je država predvidela za potrebe privrede pogođene pandemijom. Naša kompanija je lokalno podržala zdravstveni sistem, a kroz brojne donacije u robi i mnogobrojne porodice u Srbiji koje su osetile uticaj virusa Covid-19. Istovremeno, pored odgovornog pristupa poslovanju i strateškog planiranja procesa koji su rezultirali punim rafovima za naše kupce, bilo nam je važno da ostanemo pouzdan partner i dobar komšija lokalnoj zajednici u kojoj svi mi i živimo i radimo”, istakao je Jauković.