“Nadam se, da kucnem u drvo, da je on izlečen…”: Dačić o srpskom diplomati u Ženevi koji je dobio koronavirus…

0
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas gostujući na RTS-u da je srpski diplomata koji radi pri misiji UN u Ženevi zaražen koronavirusom.

Dačić je rekao da bi srpski diplomata danas trebalo da ide na kontrolu.

“Nadam se, da kucnem u drvo, da je on izlečen”, dodao je Dačić.

Dačić je rekao da spoljna politika u ovim trenucima u celom svetu gotovo da ne postoji, kao i da se ona svodi na borbu protiv koronavirusa.

Dačić je rekao da će deca, učenici, studenti, kao i građani koji se nalaze na službenom putu ili lečenju biti prioritet za evakuaciju iz inostranstva nakon zatvaranja državnih granica zbog pandemije koronavirusa.

On je za Radio-televiziiju Srbije rekao da će turisti koji su otputovali u inostranstvo nakon zatvaranja granica i proglašenja vanrednog stanja biti “na dnu listi prioriteta” za tu vrstu evakuacije.

Dačić je rekao i da je sinoć organizovanim letom iz Amsterdama iz Holandije evakuisano 144 građana Srbije, među kojima nisu bili samo mlađi ljudi, nego i jedna starija osoba.

On  je ocenio da se “cela spoljna politika zemlje trenutno svodi na borbu protiv COVID 19” i još jednom pozvao građane da slušaju preporuke Vlade Srbije.

Dačić je ukazao i da je krizna situacija pokazala ko su pravi prijatelji Srbije, i dodao da se radi na produbljivanju saradnje sa Kinom, od koje se, kako je naveo, očekuje “barem još deset teretnih aviona” sa medicinskom pomoći.

“Evropa gleda pre svega svoje interese. To je dobra stvar za nas, jer i mi treba da gledamo svoje interese”, rekao je.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?