Deca mu trče po kući i igraju se lego kockama, žena mu je pozitivna na koronavirus, a on vodi zemlju od kuće i stalno je na telefonu: Džastin Trudo između privatnih obaveza i borbe protiv pandemije

0
Foto: Profimedia

Vest nije bila dobra. Ne samo što je supruga Džastina Trudoa Sofi Greguar pozitivno testirana na koronavirus nakon putovanja u Veliku Britaniju, već i to što je kanadski premijer morao da odmah da je stavi u karantin, zajedno sa troje dece.

Ona je, ipak, trebalo da bude izolovana od svoje porodice. Trudo je zato efikasno preuzeo ulogu samohranog roditelja, istovremeno vodeći napore Kanande u borbi protiv pandemije.

“Interesantan je izazov voditi zemlju G7 u ovoj situaciji. On to radi sa decom koja trče u pozadini, igraju se lego kockama. Ali znate, on se ne razlikuje mnogo od ostalih Kanađana u tom smislu”, rekao je Trudoovo šef za komunikacije.

“Po ceo dan je na telefonu, mora da prirpema svoje govore. Ponekad čujemo decu kako se igraju u pozadini, ponekad mora da ih kupa, ali sve on to završava”, rekao je on za CNN.

Trudo i njegova supruga imaju troje dece od 12, 11 i 6 godina.