“Deca da ne brinu za poklone, vakcinisao sam lično Deda Mraza”: Dr Fauči rekao deci da je išao na Severni pol i da isporuka paketića može da krene

0
Profimedia

Deca širom sveta ne treba da brinu o isporuci božićnih poklona u vreme pandemije jer je glavni američki epidemiolog, dr Entoni Fauči, kako je rekao, vakcinisao Deda Mraza.

“Postarao sam se za to zbog vas. Zabrinuo sam se da ćete svi biti uznemireni… Stoga sam nedavno otputovao na Severni pol. Otišao sam tamo i lično vakcinisao Deda Mraza. Izmerio sam njegov nivo imuniteta i može da krene. Može da se spusti niz dimnjak. Može ostaviti poklone, može otići i nema šta da brinete. Deda Mraz može da ide – poručio je on deci, preneo je Gardijan.

Na pitanje jedne devojčice da li bi bilo moguće posetiti bake i deke tokom Božića, Fauči je rekao: „Ipak treba biti oprezan i nositi masku. Jer dok ne dobijemo ovaj pokrivač zaštite nad svima, ne možete biti apsolutno sigurni da tamo nema virusa. Tako da su vakcine izuzetno važne za okončanje ove epidemije “.

Fauči, šef Nacionalnog instituta za alergije i infektivna oboljenja, služio je šest američkih predsednika od 1984. i na katolički Božić proslaviće 80. rođendan. On je nedavno prihvatio ponudu da bude glavni medicinski savetnik novoizabranom predsedniku Džozefu Bajdenu, a u subotu je odgovarao na pitanja dece o Kovidu-19.

Fauči je takođe ukazao da je naširoka vakcinacija jedini put izlaska iz krize i dodao da se nada da će se to dogoditi tokom sledećih nekoliko meseci.

“Nadamo se da ćemo se vratiti i ponovo pričati, recimo u jesen, i reći: Znate šta, nema više Kovida, uspeli smo”, zaključio je Fauči.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500