De Niro optužen da je zlostavljao asistentkinju: “Tretirao me je kao kancelarijsku suprugu i zbijao šale o svom receptu za vijagru”

0
Foto: Profimedia

Glumac Robert de Niro moraće na sud pošto ga je bivša asistentkinja tužila za seksualno uznemiravanje i seksističke komentare, i to nakon što ju je on optužio za proneveru, piše Indipendent.

Posle višedecenijske saradnje, De Nirova asistentkinja Čejs Robinson u tužbi je navela da je dugo trpela zlostavljanje i u tužbi pred saveznim sudom na Menhetnu zatražila 12 miliona dolara kao odštetu. Šest nedelja pre ove tužbe, De Nirova kompanija “Canal Productions” tužila je Robinsonovu i zatražila odštetu od šest miliona dolara. Robinsonova (37) tvrdi da je godinama trpela uvrede i maltretiranja zbog toga što je žena, a da je De Niro vrlo često imao komentare sa seksualnom konotacijom na njen račun, verbalno je zlostavljao i tretirao je kao svoju “kancelarijsku suprugu” dok je obavljala posao asistenta i potpredsednika proizvodnje i finansija. Prema njenoj tužbi, glumac je umeo da joj naredi da mu češe leđa, zakopčava košulje, popravlja okovratnik, zaveže kravatu ili ga budi, i to sve otkako ju je zaposlio 2008. godine, kada je imala 25 godinai želela je da stvori karijeru u industriji zabave.

“De Niro bi izvodio tirade, često dok je bio pijan, u kojima ju je omalovažavao, ponižavao, maltretirao i vikao i bacao stvari na nju”, navodi se u tužbi. “Iznosio je vulgarne, neprikladne i rodno nepristojne komentare. Šalio bi se s njom oko svog recepta za vijagru.”

U tužbi se prilaže govorna poruka koju je De Niro ostavio svojoj bivšoj asistentkinji, u kojoj viče i naziva je “razmaženim derištem”.

De Nirova tužba protiv nje navodi da je ona nedozvoljeno prisvojila na stotine hiljada dolara, koristila benefite kompanije kao što su besplatne avio-milje u u lične svrhe, plaćala sebi lične i luksuzne stvari, izlazila u radno vreme, i provodila sate gledajući Netfliks.

Robinsonova tvrdi da je tužba protiv nje odmazda jer je došla nakon što je dala otkaz i obavestila De Nir da razmišlja da ga tuži zbog diskriminacije po pitanju plate i pola.