Danski novinari pogodili srpsku rukometašicu u nerv: “Svi vi mislite da Srbi uvek nešto varaju…”

3
screenshot/twitter/tv2

Evropsko prvenstvo za rukometašice, što se tiče reprezentacije Srbije počelo je sjajno i užasno.

Sjajno jer je na staru pobeđena ekipa Holandije, a reč je o aktuelnim svetskim prvacima, i to posle velikog preokreta 29:25. A užasno jer je sa terena morala da bude iznesena povređena Andrea Lekić.

A prvenstvo koje se u Danskoj održava u vanrednim pandemijskim uslovima počelo je napeto za našu reprezentaciju, jer je bilo poziva da se naše igračice izbace sa prvenstva jer je jedna igračica bila pozitivna.

Kako prenosi Nova.rs, Bent Nijegard sa TV2 tražio je da se Srbija izbaci sa Evropskog prvenstva zbog toga što je jedna naša igračica imala koronavirus, zbog čega je i utakmica pomerena za jedan dan.

Sve ostale igračice su bile negativne, ali ovaj Danac je ipak tvrdio da je to prevelika opasnost.

To je posebno iziritiralo Kristinu Liščević koja je za istu tu televiziju posle utakmice rekla:

“Znam da ljudi vide Srbe kao narod koji vara, radi loše stvari. Ali, Srbija nikada neće varati kada je u pitanju zdravlje.

Kao drugo, hvala Bentu, jer nam je dao veoma, veoma, veoma veliki motiv za današnju utakmicu. Kada neko priča o našoj zemlji na tako ružan način, mi onda apsolutno dajemo milion odsto da pokažemo da to nije tačno i da nismo takvi kakvim nas predstavljaju. Mi smo normalne osobe koje vole rukomet i želimo da se borimo za svoju zemlju i da je predstavljamo na najbolji mogući način“, rekla je Kristina Liščević.

3 KOMENTARA

Comments are closed.