Danas promocija nove klase oficira VS, zbog pandemije svečanost na Banjici

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

(Beta) – Svečanost povodom promocije nove klase oficira Vojske Srbije biće održana danas u Beogradu, uz prisustvo predsednika Aleksandra Vučića i ostalih državnih zvaničnika, a zbog pandemije korona virusa promocija će prvi put posle 14 godina biti održana na Vojnoj akademiji.

Svečanost će biti održana u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici, a najavljeno je prisustvo i premijerke Ane Brnabić, ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića.

U prve oficirske činove biće promovisano 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i jedan broj budućih oficira iz Bosne i Hercegovine.

Iako je već godinama svečanost organizovana ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda, ovaj put će biti održana u krugu Vojne akademije, uz uvažavanje mera epidemiološke zaštite od širenja korona virusa.

Predviđen je letački i kulturni program, u kojem će nastupati avioni i helikopteri Vojske Srbije, pripadnici jedinice Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kao i dramski i muzički umetnici.

Početak promocije zakazan je za 11 časova.