Dan pred proteste Vlada RS dozvolila rad ugostiteljima: Oni ipak ne odustaju od okupljanja…

0
Printscreen/YouTube/dron ba

(Beta) – Krizni štab za vanredne situacije Republike Srpske (RS) danas je odlučio da od sutra dozvoli rad ugositeljskih objekata na otvorenom, pod određenim uslovima, kao i da se učenici nižih razreda vrate na nastavu u škole.

Od sutra pa do 8. aprila će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, odnosno biće moguće posluživanje hrane i pića u baštama, ako je ugostiteljski objekat otvoren bar sa tri strane.

Od 8. aprila će biti u potpunosti dozvoljen rad ugostiteljskih objekata, uz poštovanje epidemioloških mera. 

Ugostiteljski objekti moći će da rade do 22.00. 

Iako je Vlada RS danas odobrila rad ugostiteljskim objektima, ugostitelji iz ovog entiteta BiH ne odustaju od najavljenog protesta, zakazanog za sutra ispred palate predsednika RS. 

Ugostitelji su istakli da „ne žele više laži“, ističući da im je vlast naprasno dozvolila rad isključivo zbog toga pritiska javnosti. 

„Želim da kažem u ime svih ugostitelja da je nama prekipilo. Upalio se crveni alarm. Ne želimo više da slušamo laži, prevare, obmane, dogovore bez dogovora, sastanke koji se uvijek završe lažima“, rekao je član Upravnog odbora Udruženja ugostiteljstva i turizma „HoReCa“ Miloš Stanišić za bijeljinsku BN televiziju. 

On je naveo da s Vladom RS pregovaraju godinu dana, ali da sa svakog sastanka „izađu slagani, prevareni iništa od obećanja ne bude ispunjeno“. 

„Tek pod pritiskom, kada smo odlučili da izađemo na proteste, Republički štab nas obaveštava da će oni od sutra otvoriti bašte. Mi ne želimo da nas hrane mrvicama, mi nećemo odustati“, rekao je Stanišić. 

Krizni štab je doneo i odluku da se od utorka u škole vraćaju učenici od prvog do petog razreda osnovne škole, dok će učenici koji pohađaju ostale razrede u osnovnim školama nastaviti sa onlajn nastavom. 

Isti slučaj je i sa srednjim školama i fakultetima.