Dan drugi: Zatvorene sve radnje na severu Kosova, ne rade ni taksisti

1
Foto: Profimedia

Trgovinske radnje na severnom delu Kosova zatvorene su i drugi dan zaredom. Nijedan poslovni objekat ne radi, kao ni taksisti, preneo je N.

Priština je dopremila robu za sve prodavnice u vlasništvu Bošnjaka i Albanaca u Bošnjačkoj mahali, Suvom Dolu i selima u kojima žive Albanci. Na određenim punktovima su postavljeni i kamioni natovareni uljem, sećerom, flaširanom robom, pelenama i sredstvima za higijenu stigli su oko 17 sati i stoje u neposrednoj blizi policijskog punkta.

Prema rečima vozača kamiona, nije bilo zainteresovanih za kupovinu tih namirnica, a Srbi koji su obavešteni o tom potezu koji je najavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj to komentarišu kao još jednu u nizu provokacija Prištine.

Predsednik Udruženja privrednika severa Kosova Radoš Petrović rekao je juče agencija Srna da su sve trgovinske radnje u četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvorene zbog nedostatka robe nakon uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH.

Priština je takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH uvela pre više od sedam meseci.

1 KOMENTAR

  1. Nemojte da tripujete da šiptanze same smišljaju pakosti…pomaže im komplet americka garnitura… hoce po svaku cenu da osvoje Rusiju i njene resurse, mi smo samo kolatelarna steta…

Comments are closed.