Dačić: Zatvorili smo “slučaj Zaharova”, odnosi sa Rusijom nisu dovedeni u pitanje

2
Foto: Profimedia

(Beta) – Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je značajno da su naše Ministarstvo spoljnih poslova i šef ruske diplomatije Segej Lavrov uložili napore da se “zatvori” slučaj posta portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove kako ne bi ostala sumnja u donose Srbije i Rusije.

On je, za TV Hepi, rekao da su dve države strateški partneri i nastavljamo tu saradnju, “kao što je rekao i predsednik Aleksandar Vučić da ovo neće ostavi  trag na naše dobre odnose”, napominjući da  se  Lavrov lično u ovo uključio.

“Ovo je pouka da se ne sme igrati takvim stvarima, da bilo kakav neki potez koji čak i da je u pitanju loš prevod, ili bilo šta što nema veze sa Vučićem nego Trampom… Slika je  slika i to izaziva negativne reakcije sa naše strane”, rekao je Dačić, misleći na sliku iz posta koja potiče iz filma “Niske strasti”.

Prema njegovim rečima, to je bio nepromišljen potez Zaharove koji je digao nepotrebno tenzije.

On je rekao da portparolka “ima neku svoju slobodu u javnim nastupima”, koja se “dosta toleriše u Moskvi”, dodajući da se Zaharova svaki dan oglašava.

2 KOMENTARA

  1. Kad je trebalo sprečiti da Kosovo uđe u UN – Rusija je stavila veto. Celih ovih razgovora uopšte ne bi bilo da nije bilo ruskog veta, Kad je bila britanska rezolucija o Srebrenici gde su hteli da nas žigošu kao genocidan narod – opet Rusija spasava i stavlja veto. I ti sad dolaziš u ovakvu situaciju sa Rusijom? Da vas podsetim, ova ista garnitura je išla kod Klintona pred izbore i donirala pare, Vučić im davao podršku – i onda je Hilari izgubila te izbore od Trampa. Sada stavljaju sva jaja u kutiju kod Trampa, pred američke izbore, u situaciji kad protikandidat Bajden ima 12% prednosti. I šta ako izgubi? Mi posvađani sa Rusijom, posvađani sa Evropom i sa Arapskim svetom a trampa više nema, nego Bajdena i ratni krilo Demokratske stranke koji nas “obožavaju”.

  2. Sveje rekao Šormaz iz SNS-a: “Jadnici u Moskvi, nemoćni kepeci na svetskoj političkoj sceni, paćenici bez saveznika, pokazali su otvoreno da ih Srbi ne interesuju, nego da nas samo koriste! Daleko im lepa kuća.”.

Comments are closed.