Dačić: “Sad ću ja sebe da skidam sa vlasti da bih se udružio sa Đilasom, pa nisam ja toliko glup…”

0
Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da SPS i SNS dele istu ideju o tome šta treba raditi za državu i da “nije toliko glup” da sam sebe skine s vlasti da bi se udružio sa opozicionim liderom Draganom Đilasom, preneo je N1.

Dačić je rekao da su napadi na njega krenuli dok se na sednici Saveta bezbednosti UN raspravljao sa predstavnicom Kosova Vljorom Čitaku.

Dačić je upitao zbog čega bi on zvao predsednika PSG i nekog drugog da bi sam sebe “skinuo s vlasti”.

“Sad ću ja sebe da skidam sa vlasti da bih se udružio sa Đilasom, pa nisam ja toliko glup”, rekao je Dačić.

Prethodno je Sergej Trifunović na N1 izjavio da Ivica Dačić “ima običaj da ga zove zbog svega i svačega”.

“Ja sam, u zadnjem razgovoru sa Ivicom Dačićem, pošto ima običaj da me zove zbog svega i svačega, obično kad ga ja ili Branislav Trifunović ispljujemo na televiziji: ‘Pa što, mi smo drugari’… Ja mu kažem: ‘Dačiću, tvoja partija se zove Socijalistička partija, to je još nisam bio ušao u politiku, to je pre godinu i po dana, kažem, tvoja partija se zove Socijalistička partija Srbije, dakle levica. Ja sam sam za levicu Srbije učinio više nego ti i tvoja partija poslednjih 25 godina'”, naveo je Trifunović.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući Trifunovićevu izjavu, da ne misli da je on neki istinoljubiv čovek, ali i da nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Vučić je za večeras zakazao sednicu Predsedništva SNS na kojoj će se, između ostalog, kako su objavili pojedini mediji, raspravljati i o odnosima u vladajućem bloku.