(VIDEO) Dačić pozvao poslanike da aplauzom pozdrave režisera filma „Dara iz Jasenovca“

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić pozvao je danas narodne poslanike da pozdrave aplauzom producenta i režisera filma „Dara iz Jasenovca“ Predraga Antonijevića, koji je sa galerije pratio sednicu parlamenta.

„Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u poseti Narodnoj skupštini bio Predrag Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih hteo da ga pozdravite“, rekao je Dačić.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, Antonijević je ustao i pozdravio narodne poslanike, koji su mu uzvratili aplauzom.

Predsednik parlamenta je naveo da su u sredu, kao i danas, bile reakcije na film „Dara iz Jasenovca“, kako je kazao, s jedne strane izuzetno emotivne a sa druge strane i izrazito propagandističke protiv tog filma.

Dačić je dodao da je posle više decenija bilo potrebno da se o stradanju srpskog naroda snimi barem jedan film.

On je zahvalio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Vladi koji su učestvovali u projektu.

„Odnos prema žrtvama nije političko pitanje, to je moralno pitanje, a izuzetno je nemoralno što se srpski narod odnosio ignorantski prema sopstvenim žrtvama svih ovih decenija. I zato hvala svima koji su učestvovali na tom projektu u ime ne samo skupštine već celog naroda“, rekao je Dačić.