Dačić o odlasku Mirjane Marković u Rusiju: “Prvo je bila protiv, a kada je počelo da se priča o Ćuruviji, onda je otišla…”

2
Omar Marques / Zuma Press / Profimedia

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je Demokratska opozicija Srbije (DOS) nudila nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali da je on to odbio jer je smatrao da nema od čega da beži.

Dačić je na televiziji Hepi, govoreći o periodu posle demokratskih promena 5. oktobra 2000. godine, rekao da je Miloševićeva supruga Mirjana Marković bila protiv odlaska.

“Bilo je lako tada ubeđivati Slobu da ne beži, ali kada je počelo da se priča o (Slavku) Ćuruviji, ona je otišla u Rusiju. Pa što nisi dala onda Slobi da ide u Rusiju, ko zna šta bi se u međuvremenu desilo”, rekao je Dačić.

On je dodao da je u vreme kada je Milošević hapšen bio ispred njegove vile na Dedinju sa ostalim članovima SPS-a, jer nije bio u užem rukovodstvu stranke niti među prijateljima porodice Milošević.

Dačić je ispričao da je 6. oktobra 2000. dobar deo rukovodstva SPS-a napustio stranku.

“Funkcioneri su napuštali partiju. Preko Tanjuga davali saopštenja da se nikad nisu slagali sa Miloševićevom politikom”, rekao je Dačić i istakao da su u to vreme gradske prostorije SPS-a bile uništene i da se partija “obnavljala” iz prostorija na Voždovcu.

Dačić je naglasio da porodicu Milošević nije dobro poznavao, ali da se trudio da im izađe u susret i da pomogne u odbrani Miloševića, “jer nije izdajnik”.

2 KOMENTARA

  1. Kada ga je mafija sa Ćedom predvodnikom hapsila,ti i ostali iz vrha SPSa ste se sakrili u mišju rupu!

  2. Znam samo da je nakon izbora Dačića za predesdnika SPS pobedila struja koja nije imala podršku Milošvića i njegovih kadrova.
    Ostaje misterija ko i dalje glasa za SPS, pošto to nije ni partija levice, niti se zalaže za prava radnika, a finansira je tajkun sa debelim vezama u kriminalu.

    Jedini odgovor je infrastruktura koju je pokojni SKJ raširio od 1945. Ne postoji ni najmanje selo bez odbora SPS-a i neke, makar i male imovine. Ljudi koji i dalje glasaju za SPS su ili direktno zainteresovani za tu imovinu, ili je koriste ili su jednostavno zadrti pa glasaju za istu stranku 30 godina jer ne žele da promene, a u međuvremenu je SPS promenio 10 ideologija.

Comments are closed.