Dačić: “Nemam ja baš poverenja u objekitvnost evroparlamentaraca. Do sada su bili na strani opozicije”

1
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da, imajući dugogodišnje iskustvo u parlamentu, nije uveren da će evropski posrednici u međupartijskom dijalogu biti objektivni.

“Neka ponašanja evropskih parlamentaraca u prošloj fazi dijaloga nisu bila u tom pogledu objektivna, već su maltene bili na strani opozicionih stranaka”, rekao je Dačić za TV Vesti.

On je dodao da je taj stav izneo i na videokonferenciji koja je održana sa evroparlamentarcima, i ponovio da neće oni njemu određivati ko će učestvovati u dijalogu.

“Za njih je bitno da li će da učestvuju ove dve-tri stranke bojkot opozicije, a ne znam da li ih interesuju da li žele da učestvuju i ovi drugi”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da su stranke počele da šalju platforme, ali da nije video platformu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i drugih stranaka koje su bojkotovale izbore, jer je nikad nisu poslali.

Po njegovim rečima međupartijski dijalog nije miting ili skup na kojem će svako da iznese mišljenje i da se raziđu, već treba da probaju da dođu do konkretnih rešenja, a predlozi moraju biti realni, održivi i primenjivi.

“Prete da će opet bojkotovati izbore ili rešavati pitanja na demonstracijama, ali kakvim demonstracijama, cilj je da se razgovara. To je manir koji pokazuje očekivanja da će im neko na tacni doneti ono što su im oni krišom poslali”, naglasio je Dačić.

Dačić je rekao da se razmatra da i u Skupštini Srbije bude održana sednica na kojoj bi se razmatrao izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, koji je napisao Vladimir Bilčik, kada bude usvojen krajem aprila u Briselu.

Istakao je da podržava borbu protiv organizovanog kriminala, dodajući da to nema veze sa političkim strankama i da svako ko je u tome učestvovao treba da odgovara.

“U nekim slučajevima se radi o ljudima koji su bili od poverenja Aleksandra Vučića”, rekao je Dačić i ocenio da je dobro što je policija završila svoj deo posla kada je reč o prisluškivanju predsednika države.

1 KOMENTAR

  1. Покушао си да мало обрнеш стваи, као по обичају, али не иде. Тема је политичка “објективност” тебе и твојих “камарата” и колико сте том “објективношћу” обесмислили изборе у Србији. О томе ће се расправљати. Не о објективности европарламентараца. Није вам била по вољи нека Фајон, одмах сте добили “кофу” хладне воде за отрежњење. Хоћете у ЕУ, онда знате да су и овакве ствари на том путу. Нема стварне објективности, неће бити ни пута. Тако ствари, на том путу, функционишу. Узми, или остави, односно боље рећи, остани ту где јеси.

Comments are closed.