Dačić: Ne bih da vređam bilo kog vladiku SPC, ali je Grigorija isturio Đilas jer zna da ne može da pobedi na izborima…

0
Foto: Profimedia

(Beta/AP) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da se iza vladike diseldorfskog i nemačkog Grigorija krije predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, jer „zna da ne može da pobedi na izborima“, pa druge istura kao predsedničke kandidate.

„Ne bih da vređam bilo kog vladiku Srpske pravoslavne crkve, ali ako prelazimo na polje politike, to će sigurno onda biti politička borba. Ja samo želim da kažem ne možete biti i jedno i drugo (vladika i predsednički kandidat)“, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je rekao da je još pre godinu dana razgovarao sa nekim ljudima „iz političke analitike“, koji su mu tada rekli da će predsednički kandidati biti vladike Gligorije, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, potpredsednica SSP Marinika Tepić ili „neko takav, samo ne Đilas, Jeremić i ostali“.

Prema njegovim rečima, ništa se novo nije desilo.

„Ovde je reč samo o tome da je potrebna neka skrivalica da se u stvari ne vidi ko stoji iza toga“, rekao je Dačić, obrazlažući svoj stav da je Đilas „iza mantije Grirogija“.