Dačić: “Lavrov mi je preneo da je žestoko kritikovao Zaharovu, da se ona pravdala…”

2
Profimedia

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je nepotreban i nepromišljen potez portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove koja je na svom Fejsbuk profilu neprimerenom fotografijom scene iz filma “Niske strasti” prokomentarisala susret srpskog i američkog predsednika, i da je to stvorilo nepotrebnu tenziju u odnosima dve zemlje.

On je za TV Hepi rekao da je važno što se uključio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u “zatvaranje slučaja”, koji je rekao da to “ne odražava lični stav ruske administracije, da smo braća, prijatelji i strateški partneri i da nastavljamo dalje”.

Dačić je rekao da ovo treba da bude svima pouka da se ne treba “igrati” sa takvim stvarima, pa čak i da je u pitanju loš prevod i da njena objava nije imala veze sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nego sa Donaldom Trampom, “slika je slika” i da to izaziva negativne reakcije u Srbiji.

Ministar kaže da je u Ministarstvo spoljnih poslova pozvao ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan- Harčenka da mu usmeno traži objašnjenje tog poteza.

“Pre sastanka pozvao me Sergej Lavrov. On mi je preneo da je žestoko kritikovao Zaharovu, da se ona pravdala da se to nije odnosilo na Vučića već na Trampa. Rekao mi je da će se Zaharova izviniti, da to ne odražava lični stav ruske administracije, da smo braća, prijatelji i strateški partneri i da nastavljamo dalje”, ospričao je Dačić.

2 KOMENTARA

  1. Pa dacicu nije lako. Mora da se zameri Zaharevoj, a mora da brani i sultana. Ako ga ne brani, ode u opoziciju, mada i pored tog uvlacenja, nije nemoguce da ce ga sultan sutnuti kao kera. Rusi ga nece vise podrzavati, a fijoke poluotvorene. Sto ne komentarise ostale tacke, posebno one oko gasa? Ne sme. Zasto sultan nije poveo njega, kao sefa diplomatije, nego cateza i malog? Uzalud se trudi debeljko.

  2. А да ли си ти њему објаснио зашто сте ви морали одмах да пустите ваше “бесне псе”, у заштиту “лика и дела”, као да се не ради о “искреним и пријатељским” односима Србије и Русије ? Или сте већ под дејством Вашингтонских вредности , па мислите да сада можете да режите на било кога ?

Comments are closed.