Dačić: Koliko je meni Vučić pričao uoči sastanka u Vašingtonu, govorilo se o nekom ekonomskom okviru…

1
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da ishod večerašnjih razgovora u Beloj kući zavisi od toga šta je ko očekivao od njih.

“U pripremi ovog sastanka, koliko je meni predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić to pričao, uvek se govorilo samo o oblikovanju nekog ekonomskog okvira. Odnosno u tom pogledu sve ono što bi moglo da spada u normalizaciju naših odnosa, što se tiče svakodnevnog života ljudi, odnosno infrastrukture, putne infrastrukture, železničke infrastrukture, uspostavljanje slobode kretanja roba, ljudi, kapitala”, rekao je Dačić gostujući u jutarnjem programu RTS.

On je rekao da Sjedinjene Američke Države ne bi ni organizovale sastanak na tu temu da nisu imali pristanak prištinske strane.

“Ako neko očekuje da to bude spektakularni sastanak umesto toga da sada se ipak pojavi neki politički okvir, odnosno da se priča o statusu, tu je već stvar potpuno nepripremljena”, rekao je.

Rekao je i da ukoliko neko misli da će kroz neku skrivenu agendu da izvrši pritisak na Srbiju da popusti u smislu priznanja Kosova – uveren je da će Vučić na to odgovoriti onako kako je u najvećem nacionalnom i državnom interesu Srbije.

Predsednik Srbije boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama gde će učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “Ako neko očekuje da to bude spektakularni sastanak umesto toga da sada se ipak pojavi neki politički okvir, odnosno da se priča o statusu, tu je već stvar potpuno nepripremljena”, rekao je. То је зато што народ не зна шта да очекује, односно, када је то договор између вас двојице, може свашта да очекује. Да је та платформа за преговоре представљена у Скупштини, да ју је Скупштина усвојила, нико се не би питао, шта да очекује. Али када тога нема, свакако да нешто “муљате”, а искуство је показало (и чињенице), до сада само на штету српских интереса, против Устава и закона, ма шта ти мислио о томе.

Comments are closed.