Dačić: Imaćemo više poslanika nego dosad, spremni za nastavak koalicije sa SNS

1
(BETAPHOTO/Socijalisticka partija Srbije/DS)

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će njegova lista u Skupštini imati veći broj mandata nego na izborima 2016. godine i da je zadovoljan uspehom od oko 11 osvojenih procenata.

Dačić je istakao da je koalicija SPS-Jedinstvena Srbija spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom jer je “stabilnost važan preduslov za buduće izazove i od toga zavisi koliko će Srbija biti jaka”.

“Nismo još razgovarali o koaliciji, ali nama je manje važan stranački interes, ako je u državnom interesu da se saradnja nastavi. Ako nastavimo koaliciju, mi ćemo se još jače posvetiti državnim interesima”, rekao je Dačić u svom izbornom štabu.

On je čestitao pobednicima – Aleksandru Vučiću i njegovom SNS-u, ocenio da su današnji izbori protekli u demokratskoj i fer atmosferi, da je bojkot propao i da je Srbija zadržala stabilnost.

“U normalnim uslovima teško bih rekao da smo zadovoljni ovim rezultatom, ali imajući u vidu da su sve druge stranke propale, da ih nema, mi smo jedini opstali što govori o postojanosti SPS i njene koalicije sa JS Dragana Markovića Palme”, rekao je šef SPS.

Dodao je da je veoma zadovoljan što su SPS i SNS, koji od 2012. čine Vladu Srbije, osvojili više od 75 odsto glasova.

“Ponosni smo na sve što smo uradili sa Vučićem za Srbiju. Mi smo vicešampioni, igramo Ligu šampiona za razliku od nekih kojima nije bio dovoljan ni cenzus od tri odsto”, rekao je Dačić i procenio da će koalicija SPS-JS osvojiti između 350.000 i 370.000 glasova.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.