I Dačić je imao šta da poruči Dritanu (a i Krivokapiću): “Nisu dobre te izjave… Očekujemo poboljšanje odnosa…”

6
screenshots/ Tv Prva i Tv Vijesti

(Beta) – Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Beograd očekuje da nova vlada Crne Gore dovede do poboljšanja odnosa sa Srbijom i položaja Srba u Crnoj Gori.

Dačić je međutim ocenio da “nisu dobre” izjave lidera koalicija koje pregovaraju o novoj crnogorskoj vladi, prvog čoveka liste “Crno na belo” Dritana Abazovića i nosioca liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića.

“Nisu dobre izjave Abazovića, ni Krivokapića koji je dao neku izjavu vezanu za predsednika Vučića”, rekao je Dačić na televiziji Pink.

Dačić je ocenio da je vlast dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Đukanovića “otišla daleko u širenju mržnje i straha od, kako oni kažu, velikosrpske državne politike”.

Ponovo je negirao optužbe Podgorice da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore i naveo da se Beograd samo bori za Srbe koji žive u toj zemlji.

“Mi nemamo nikakve hegemonističke ideje u odnosu na Crnu Goru, to je bratska država, mi nemamo bližu zemlju i narod od Crne Gore”, rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija bila protiv toga da se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i ocenio da je ona “rezultirala time da je većina glasala protiv” dugogodišnje vlasti crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Šef srpske diplomatije je rekao da je Đukanović “napravio probleme” jer je usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti “pretio Srpskoj pravoslavnoj crkvi oduzimanjem crkava i svetinja”.

Dačić je ocenio i da je Đukanović “izgubio orijentaciju čim kaže da će u šumu” i dodao da “još nije upoznao Crnogorca koji kaže da će da ide u šumu”.

6 KOMENTARA

  1. Sve covek u pravu!! sto je otkrio da su Vucic i Milo jedna glava jel to pogresio??? foliranti koji uzimaju milione na grbaci naroda!! Dritan i Krivokapic jedini normalni politicari koji su se skorije pojavili i po izjavama i po ponasanju!! boje se Dacic i ekipa da je piramida krenula da se urusava!!

  2. Ti si imao šta da kažeš predhodnih trideset godina, sada pusti duge ne ubacuj klipove u točkove.

  3. Pa Dacicu bices u vladi, nema razloga da sad komentarises nesto u vezi Crne Gore.Pa nece oni sad da podrzavaju tebe i Vucica.Vi ste vec bivsi, samo vam to niko nije jasno i glasno rekao.Crna Gora je sad demokratska drzava za razliku od nas.

Comments are closed.