“Da završim kao Aleksandar Obrenović? Lakše je kao Karađorđević, ali oni hoće da budu junaci kao oni koji su kratkovidog čoveka izboli i bacili sa terase…”

3
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prezentaciji novih helikoptera na aerodromu u Batajnici, a osim priče o “čuvarima naše zemlje i našeg neba”, predsednik je govorio i o drugim temama.

Istakao je da ne može da potvrdi da postoji pritisak sa Zapada zbog kupovine oružja iz Rusije, ali je potvrdio da je stigla neka vrsta upozorenja.

Zatim je usledilo pitanje o navodima da će “završiti kao Aleksandar Obrenović”, a predsednik je imao spreman odgovor.

“Da završim kao Aleksandar Obrenović? U savemenim uslovima bi lakše bilo da završim kao Aleksandar Karaorđević”, rekao je Vučić i onda indirektno iskazao i svoj stav o jednom delu srpske istorije.

“Izleda da oni koji to pričaju ne bi želeli da se porede sa ustašama i VMRO, nego bi da se predstave kao veliki srpski junaci, koji su jednog kratkovidog čoveka i ženu ubili tako što su ih izboli bezbroj puta, a zatim bacili sa terase. Tim srpskim junacima samo da kažem – samo neka rade svoj posao, ali ovo su stvari koje ostaju iza mene”, rekao je Vučić.

3 KOMENTARA

  1. Nikakvo nasilje nije prihcatljivo. Svaka osoba zasluzuje posteno sudjenje i ili oslobodjenje ili odgovarajucu zatvorsku kaznu i osuzimanje nezakonito stecene imovine.

  2. Daleko, daleko, daleko si ti od njih dvojce. Tebi cemo da sudimo, pa da vidimo sta je presuda.

  3. Nedeljnik je jedan od retkih medija koji realno prenosi sve vesti.Vecina ostalih medija su totalno subjektivna i podeljena na prorezimske i proSzS-ovske i gledaju stvari samo iz svog ugla.

Comments are closed.