“Da se u naredna 24 časa oglase profesori koji su nas podržali…”: Studenti “1 od 5 miliona” o novom roku za doktorat Siniše Malog

1
Foto: Nedeljnik

Studenti iz organizacije “1 od 5 miliona” pozvali su sve profesore koji su ih, kako kažu, “podržali, savetovali i koji su na neki način učestvovali u blokadi Rektorata” da se izjasne o produžetku roka za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra.

“Da se u naredna 24 časa izjasne i otvoreno kažu da li misle da je odlaganje namerno i da je opet prolongiranje ili misle da treba da se sačeka. Pre svega mislim na univerzitetsku podršku ‘1 od 5 miliona’, Inicijativu ‘105 od 5 miliona’, ali i na sve pojedince, pogotovo one koji su najviše javno istupali. Profesori, ovo je vaša odgovornost”, poručila je studentkinja Mila Jovanović.

Ako se ne izjasne, dodala je ona, studentima će biti jasno da su “jedini stub koji čuva čast ovog univerziteta”, preneo je N1.

Jovanović je rekla da će konačnu odluku o daljim koracima studenti doneti za 24 časa.

Podsetimo, rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović prethodno je izjavila da je zbog previda u tumačenju propisa nepohodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra i izvinila se studentima i javnosti za učinjeni previd.

1 KOMENTAR

  1. Kakav su oni ,,stub sto cuva cast univerziteta,, u kojeg su razbojnicki upali i blokirali ga, a potom postavljali ultimatume, baš kao u krimi filmovima! Pa, evo i sada uslovljavaju profesore… Nema razgovora sa takvima. Oni sramote svoju kuću.

Comments are closed.