“Da se dečja graja ponovo zaori našim selima, bela kuga se nadvila nad Srbijom…”: Nenad Jezdić na osnivanju Nacionalnog saveta za spas sela

6
Foto: Tanjug

“Objavljujemo rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije – demografskoj eroziji naše zemlje. Objavljujemo opštu mobilizaciju, sve za Srbiju, Srbiju ni za šta, smrt fenomenu puste zemlje i bele kuge, i za spas srpskog sela”, rekao je glumac Nenad Jezdić na današnjem skupu u Palati Srbija povodom formiranja Nacionalnog saveta za spas sela.

“U hiljadu sela ima manje od po 100 stanovnika. U više od 200 sela nema nikog mlađeg od 20 godina. Probudimo se, osvestimo se, stavimo prst na čelo svi mi koji želimo dobro Srbiji. Upotrebimo znanje da spasemo srpsko selo. Da se vratimo korenima, da zaboravimo sve naše trenutne deobe i sprečimo preteće seobe. Jer srpski seljak je oduvek bio i hranitelj i branitelj Srbije, najsavesniji čuvar naših prirodnih bogatstava. Naše selo mora da bude spoj tradicionalnog i modernog. Da se niko ne postidi da kaže da je selja – već da sa ponosom to izgovara”, rekao je Jezdić.

On je poručio, kako je rekao, gospodi seljacima i poštovanim domaćinima, da Srbija je zemlja na brdovitom Balkanu, te da ako sačuvaju selo – sačuvali su i Srbiju.

“Svi smo mi najmanje trećim ili četvrtim kolenom izašli iz srpskog opanka i samo zajedničkim snagama možemo da obnovimo srpsko selo. Da ostanemo i budemo svoj na svome, da se dečja graja ponovo zaori našim selima. Bela kuga nadvila se nad Srbijom. Smrtonosna emidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno preti da zatre srpsko selo. Upravo to selo je održalo Srbiju, nahranilo nas i othranilo”, rekao je Nenad Jezdić.

6 KOMENTARA

 1. I pre četvrt veka mislila sam i pričala da su selo i seljani jedino zdravo jezgro ove napaćene Srbije.Borimo se da nam selo oživi.Ako se nešto ne promeni u politici ovo naše plodno tle zaposeće neko drugi, drugi narodi, druge vere.Ne dozvolimo rijalite programe koji šire nemoral i zatupljuju ova narod.Dignimo glas odbranimo SRBIJU OD SOPSTVENOG UZURPATORA MITROVIĆA; MARIĆA…..

 2. Objavljujemo rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije – da li pod tim misli da ce drzava obezbediti po detetu do 18 godine 1000 evra, a po zavrsetku skolovanja posao u drzavnoj ustanovi od 1000 evra? ako nije takav rat, dzaba ga vodite, gubite garant.

 3. Alo bre ja imam platu 80000 prijavljen sam na minimalac,radim 240 sati mesecno pa vi vidite dal.covek ima vreme za porodicu nikakav kredit nista ne mogu da dobijem a kamoli stambeni da kupim stan ili kucu i zivim sa devojkom,imam 4 hektara zemlje cist gubitak cak je i neradimo nego je dajemo u arendu i meni ce neko da prica o selu…moj pasa radi u abu dabi ima platu 15000 eura a da ne pricam sto smo bombardovani i pitanje je koga ce kad stici neka bolest od toga…propast u najavi…

 4. Treba sačuvati sela!
  Država da pomaže u kupovini seoskih kuća i imanja za mlade parove, pa i za one koji se vraćaju na selo (bez migranata, azilanata )
  Pospešiti natalitet…
  Stati iza naše poljoprivredne proizvodnje, i naše prehrambene industrije… Samo tako možemo ojačati sela…Poljoprivreda, stočarstvo…
  Sprečiti ovaj bahati uvoz poljoprivrednih proizvoda… Ko to kontroliše, i objaviti čije su to uvozničke kompanije… Sprega sa nekima iz vlasti…
  Dok se ne stane nekom stvarima na put, nećemo moći ništa da uradimo…
  Imamo divnu zemlju!

Comments are closed.