“Da prenesemo realnu sliku o stanju u društvu…”: “1 od 5 miliona” traži sastanak sa evroparlamentarcima

1
Foto: Logo, promo

Udruženje “Jedan od pet miliona” poslalo je pismo Evropskom parlamentu i uputilo zahtev za sastanak s predstavnicima Evropskog parlamenta u Skupštini Srbije, 12. decembra, kao medijatorima međustranačkog dijaloga oko izbornih uslova, preneo je N1.

“Smatramo da bi predstavnici Evropskog parlameta trebalo da čuju stavove organizatora protesta iz Pokreta ‘Jedan od pet miliona’ kao inicijatora Sporazuma sa narodom i kasnije bojkota izbora koji su podržale mnoge opozicione partije, ali i građani na ulicama”, navodi se u saopštenju.

Udruženje “Jedan od pet miliona” je istaklo da su dužni da kao organizatori protesta i incijatori “dva velika koraka na opozicionoj sceni Srbije” poslanicima Evropskog parlamenta prenesu “realnu sliku o stanju u društvu i nepostojanju uslova za bilo kakav izbor”.

“Pozivamo predstavnike Evropskog parlamenta da uvaže zahtev i pozovu predstavnike iz Udruženja ‘Jedan od pet miliona’ na sastanak 12. decembra, te na taj način čuju ono što građani, koji već godinu dana protestuju na ulicama Srbije, imaju da im poruče”, istaklo je to udruženje.

1 KOMENTAR

  1. Ово су иницијативе које радују и буде наду, мада су с’ друге стране они који још мало па деценију жмуре на све то, а и врло добро су упознати о томе о чему се заправо ради. Биће интересантно видети да ли једна грађанска иницијатива може да раскине тај пакт узајамно политички заинтересованих, а да то потом опет не одведе до диригованог избора неког новог “пулена”.

Comments are closed.