“Da li u blaženom neznanju ili namernom izvrtanju istine, Vesić je u jedno ime spojio arhitektu i gradonačelnika Beograda Branka Pešića. Reče i da bi on danas bio optužen za sukob interesa…”

4
Foto: Profimedia

Supruga beogradskog arhitekte Branka Pešića, Milena Pešić obratila se pismom javnosti, koje je objavljeno u listu Danas, u kom je reagovala na navode zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji se na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom osvrnuo na gradnju Palate Beograd (“Beograđanka”) koju je je projektovao njen suprug.

Vesić je, kako je Pešić napisala, dozvolio sebi niz proizvoljnih tvrdnji.

“Posle jednočasovne donkihotovske borbe sa avetima bivšeg režima, gostovanje je završio neumesnim anegdotama o nakadašnjem gradonačelniku Beograda, Branku Pešiću, rekavši usput da je on projektovao ‘Beograđanku'”, napisala je Milena Pešić.

Ona je dodala i da je “u svom ležernom maniru, prepričao kako se jednom gradonačelnik šamarima obračunao sa ambasadorom strane zemlje, pripisavši mu, divljenja dostojne, karakteristike uličnog huliganskog ponašanja”.

“Da li u blaženom neznanju ili namernom izvrtanju istine, spojivši u jednom ime arhitekte Branka Pešića, autora projekta ‘Beograđanke’ i Branka Pešića, gradonačelnika u vreme gradnje ove palate, reče da bi za takav posao izvršilac danas bio optužen za ‘sukob interesa'”, napisala je ona.

Milena Pešić je napisala i da je Vesić ovo TV gostovanje “začinio” i “svedočenjem bivšeg radnika koji mu je, navodno, pričao o aljkavom radu na gradilištu koje bi bilo pušteno u puni pogon tek kad radnik-osmatrač vidi da se Branko Pešić približava. Time bi valjda trebalo povući paralelu sa tempom radova koje Vesić danas izvodi po Beogradu”.

Branko Pešić (1922-1986), društveno-politički radnik, vršio je dužnost predsednika Skupštine grada Beograda od 1964. do 1974. godine.

Arhitekta Branko Pešić (1921-2006) je autor, glavni projektant i vršilac projektantskog nadzora na izgradnji Palate Beograd (“Beograđanka”) građene od 1969. do 1974. godine.

4 KOMENTARA

  1. Zamenik gradonačelnika je na ovaj način pokazao da nema pojma ni ko je bio Protomajstor Hrama Sv. Save na Vračaru.
    Kupolu na Hramu Sv.Save mozda je podigao, bas Vesic 1989 vezbajuci bacanej kamena s ramena elitnu zabavu svog zavicaja

  2. Mene bi pojeo blam da napravim takav gaf. Mislim da vladajućima ipak blam ne predstavlja nikakav problem.

  3. Количина глупости којом заменик градоначелника забавља грађане, прети да ускоро угрози и место самог председника државе, с’обзиром да је то оно главно што препоручује за чланство, а и напредак у партији. Међутим, већи је птоблем она друга страна, која прихвата такве информације као необориву истину и потом стоји иза ње без обзира на овакве аргументе, делом из разлога што им нису доступни на истом месту, као глупости које су објављене. Још једна од трагедија медијски узурпиране Србије.

  4. Šta je čudno?Pa svaka izjava koju izjavi ovaj polupolitičar je puna proizvoljnosti i sumnjivih informacija.Jadno ko je sve na funkciji.U ozbiljnoj državi ne bi mogao da radi ništa osim da pilićari.

Comments are closed.