Da li su “brzo izgoreli”, “mudro čekali 3 odsto” ili “izbegli školsku obavezu”…: Reakcije na odluku “Jedan od pet miliona” da učestvuje na izborima

4
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Udruženje “Jedan od pet miliona” odlučilo je da izađe na predstojeće parlamentarne izbore i tako, kako su rekli, spreče trojance da uzmu još jedan mandat.

“Postalo nam je jasno da deo opozicije obesmišljava ujedinjenje opozicije. Zato izlazimo na izbore”, rekla je predstavnica udruženja Valentina Reković na današnjoj konferenciji za novinare na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Odluka “Jedan od pet miliona” o učešću na izborima sada je i predmet polemika na Tviteru.

Jedan od prvih koji je komentarisao odluku o učešću “Jedan od pet miliona” na izborima bio je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović. On je napisao da mu ova odluka, “usred ispitnog roka, izgleda kao izbegavanje školske obaveze”.

Dragan Šutanovac, jedan od članova Demokratske stranke, napisao je da “Jedan od pet miliona” izlazi na izbore “zato što su ih iznervirali licemeri iz opozicije koji se potajno dogovoraju o izlasku na izbore” i ocenio to kao “jak motiv za pobedu Vučića”.

U narednim tvitovima, Šutanovac je napisao i da je njihova odluka “dosta naivna”.

A ovo su još neki od komentara…

“Jedan od pet miliona” prošle nedelje je i najavio mogućnost izlaska na izbore, što je i tada izazvalo veliku pažnju javnosti. Oni su tu mogućnost uslovili odlukom Nove stranke i Stranke moderne Srbije o bojkotu izbore u roku od narednih sedam dana.

Jedna od prvih liderki “Jedan od pet miliona” koja se u međuvremenu povukla iz tog udruženja, Jelena Anosonović, rekla je da bi odluka o učešću na izborima predstavljala “ogromno nepoštovanje ne samo prema prema građanima koji su šetali sa njima, već i prema celokupnoj javnosti” kojoj su mesecima plasirana obećanja pod parolom “mi uvek stojimo iza svojih reči”.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Borko Stefanović rekao je da bi eventualan izlazak na izbore pod nazivom “Jedan od pet miliona” “suštinski ponizio energiju građana”.

Nedelju dana kasnije, danas, “Jedan od pet miliona” saopštio je da će učestvovati na izborima u nameri da spreči da “trojanci” uzmu još jedan mandat.

Oni su rekli i da neće učestvovati na sledećim protestima, u subotu, u kojima su učestvovali od početka i čiji su bili organizatori, ostavljajući delu opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju da na njima brani ideju bojkota.

4 KOMENTARA

  1. Nakon ovoga, vi nećete osvojiti ni tih tri posto na izborima. No dobro, barem je jasnije ko je ko. Da vidimo ima li još neko ko smatra da ne treba bojkotovati, već da treba pomoći lopovima da iznesu plen? Hajde, pa šta sad, mislim, ako ne danas, pokazaćete se za tri meseca, isto vam se hvata…

  2. Уосталом, ви ћете, у најдужем, “кусати” резултете сопствених одлука. Ми, ваљда, треба да поверујемо да је то због две маргиналне странке, које тешко да ће испунити и овакав, смањени, цензус ! Придружићете се “конструктивној” опозицији, са пар својих мандата и постављати питања у Скупштини. То ће бити срж и једини начин ваше “борбе”, који, као што и није до данас, неће дати никаквог резултата. Чамотиња и бесперспективност ће се наставити и даље, а овима на власти сте готово сигурно, обезбедили бар још два мандата.

  3. Naravno da nece ucestvovati u narednu subotu jer bi ih narod izvizdao i gadjao jajima.

Comments are closed.