“Da li smo mogli bolje? Verujte mi, mislim da nismo mogli bolje od ovoga…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas rekla da je zadovoljna radom Vlade i ponosna na Srbiju zbog odgovornosti, solidarnosti i zajedništva tokom epidemije, a da će doći vreme kada će se razgovarati o odgovornosti svih građana i ponašanja tokom epidemije.

“Ne samo Vlade, zato što ovo nije bila borba samo Vlade, ovo je bila borba svih nas za celo naše društvo. Mislim i o odgovornosti medija koji su širili lažne vesti i kako je to uticalo na građane, i o sveukupnoj našoj odgovornosti – kada bude došlo vreme za to, a to je kada mi proglasimo kraj epidemije COVID-19”, rekla je Brnabić novinarima tokom posete Kragujevcu.

Odgovarajući na pitanje zašto ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nije smenjen iako je bio veliki broj zaraženih u gerontološkim centrima, Brnabić je rekla da se to dešavalo u svim zemljama sveta, ali “nisam videla da su tamo smenjivani ministri zbog toga”.

Ocenila je da u Srbiji ipak nije veliki broj gerontoloških centara u kojima je bilo zaraze, i dodala: “Ali, doći će vreme da pričamo o tome”.

Brnabić je rekla da je Vlada tokom epidemije “dala sve od sebe… a da li smo mogli bolje, verujte, mislim da nismo mogli bolje, ali svakako to nije na meni da sudim i presuđujem, pa ćemo videti”.

(Beta)