“Da li je Vučić trebalo da bude testiran? Ne, bio je pod nadzorom, svi kontakti su bili pod nadzorom, testiranje nije obavezno…”

4
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je u intervjuu na TV Nova S da je predsednik Srbije Aleksandar Vučič bio pod nadzorom kao kontakt, ali da nije trebalo da bude testiran.

Kon je to objasnio time što testiranje nije obavezno, već se testiranju pristupa u slučaju pojave tegoba, odnosno simptoma.

„U tom trenutku su svi kontakti bili pod nadzorom, kao i predsednik, i on je bio pod nadzorom, testiranje nije obavezno, već samo nadzor i ako se pojave tegobe, onda se pristupa testiranju. Testiranje je obavezno samo ako se pojave simptomi”, rekao je Kon u emisiji “Među nama”.

On se osvrnuo i na pitanja koja su mu ranije postavljana u vezi sa predsednikom Vučićem, da li se ponaša ili se ne ponaša dobro u odnosu na protivepidemijske mere.

“Odgovor na takva pitanja je bio jasan. Ako pre toga dobijete informaciju da svi građani treba da se ponašaju u skladu sa tim kako je određeno, a onda dobijete pitanje kako se ponaša predsednik, da li ja treba da odgovorim da se predsednik loše ponaša? Pa ja nikad to neću izgovoriti, a zašto, zato što je on predsednik, a ne ovaj ili onaj. I ne samo zato, već zato što se, u ovom timu, ne volimo, nego se međusobno poštujemo i imamo isti cilj”, rekao je Kon.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

4 KOMENTARA

  1. I kako ja posle toga da verujem Konu makar jednu reč? Kontakti običnih građana se testiraju i šalju na Sajam, ali ako pripadate dinastiji, onda ništa nije obavezno. A drugo, ako ne testiraju sve kontakte, već samo one sa simptomima, to znači da ne testiraju dovoljno budući da i asimptomatični kontakti mogu da prenose virus.

  2. Niko nije ni onog Dodika kontrolisao kada je ulazio u Srbiju i BiH i kada je izlazio!
    Pogledajte kosovske vlasti, traže karantin za Pacolija! Svaka im čast, šta god mislili o njima

Comments are closed.