Bela kuća trasira kontakte, Trampov sin negativan na virus…

0
Foto Profimedia

(Beta-AFP) – Četrnaestogodišnji sin američkog predsednika i prve dame Donalda i Melanije Tramp, Baron, negativan je na Kovid-19, saopštila je danas Bela kuća. 

“Baron je testiran negativno na virus i sve mere predostrožnosti su preduzete da se osigura da bude bezbedan i dobrog zdravlja”, rekla je Stefani Grišam, portparolka prve dame SAD.

Donald i Melanija Tramp objavili su rano jutros da su oboje pozitivni na Kovid-19. 

U Beloj kući je navedeno da se sprovodi trasiranje Trampovih kontakata posle noćašnje objave da su on i supruga Melanija testirani pozitivno na virus. 

“Trasiranje kontakata je u toku i upućuju se neophodne preporuke”, rekao je za Frans pres Džad Dir, portparol američke vlade.

Lekar Bele kuće Šon Konli izdao je saopštenje ranije danas u kojem se potvrđuje da je predsednik SAD pozitivan na virus SARS-CoV-2, kao i da će nastaviti da obavlja svoje dužnosti. Zvaničnik Bele kuće rekao je jutros da predsednik ima blage simptome i da radi iz njegove rezidencije u Beloj kući.

Potpredsednik SAD Majk Pens i njegova supruga negativni su na virus, saopštio je jutros portparol potpredsednika dodajući da se Pens oseća dobro.

Trampova dijagnoza će zasigurno imati destabilizirajući uticaj u Vašingtonu i širom sveta, pokrećući pitanja o tome koliko se daleko virus proširio u najvišim nivoima američke vlade, navodi agencija AP.