Da li će biti seče šume na Košutnjaku? Glavni gradski urbanista tvrdi da neće, a “ne ruše se” ni stare zgrade na Kosančićevom vencu

0
Foto Košutnjak/N1 Screenshoot

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za Studio B da je “priča o navodnoj seči šume na Košutnjaku eskalirala bez ijednog argumenta” i konstatovao da “tema Košutnjak ne postoji i da naravno da neće doći do seče zelenila i uništavanja šume”, javlja FoNet.

Kada je u pitanju Kosančićev venac, Stojčić je naglasio da “apsolutno ne postoji nikakav plan rušenja starih zgrada”.
Prema njegovim rečima, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda je veoma “stroga institucija kojoj verujemo”, kao i da niko ne planira da na bilo koji način ugrozi kulturno nasleđe koje se nalazi na Kosančićevom vencu.

Govoreći o Trgu republike, on je istakao da neće doći do novog raskopavanja kocki zbog postavljanja tramvajskih šina.

“Sve je to ideja, a određene informacije koje su se pojavile u javnosti ipak spadaju u izmišljene političke priče”, ocenio je Stojčić.

Kako prenosi Beoinfo, demantovao je i nagađanja da će biti bespravne gradnje na Beton hali, dok će privremeni objekti oko Beton hale, koji su na liniji budućeg linijskog parka, biti uklonjeni kada se završe pravni postupci.

Kada je reč o spomeniku Stefanu Nemanji na Savskom trgu, Stojčić je ocenio da su kritike u 99 odsto slučajeva neosnovane, kao i da ne postoje kontrapredlozi.