“Da, besna sam i to mi priliči”: Elizabet Voren o Bajdenovoj izjavi. Da li je u pitanju bio seksizam ili dobra politička poruka?

0
Profimedia

Kandidatkinja za demokratsku nominaciju na predstojećim predsedničkim izborima Elizabet Voren, poslala je mejl svim ljudima koji je podržavaju, u vezi sa izjavama Džoa Bajdena koje su mnogi okarakterisali kao seksističke.

Njen protivkandidat rekao je da je okružen ljutitim ženama, ali da Voren Taj bes prenosi i na politiku i da joj to ne priliči.

Na to su odgovorili brojni borci za građanska prava i pripadnici feminističkog pokreta, koji su Bajedna pitali – zbog čega joj to ne priliči?

Da li je u pitanju to što je žena?

“Da, besna sam. I to mi priliči. U današnjem svetu ženi nije dozvoljeno da bude besna. Takva nije atraktivna za moćne muškarce koji žele da žene budu tihe”, napisala je Voren u mejlu.

Pojavio se i veliki broj onih koji smatraju da je Bajdenova izjava istrgnuta iz konteksta i da je njegova protivkandidatkinja iskoristila njegovu izjavu u svrhu kampanje.

Ako je to i istina, uradila je to na odličan način.

“Da, besna sam i uvek ću biti. Besna sam zbog svih onih koji su povređeni od strane Trampove administracije, besna sam zbog naše rigidne ekonomije, zbog načina na koji se posluje. Besna sam i to mi priliči”, zaključila je Voren u mejlu.