Čupić: “Članovi stručnog tima da podnesu ostavke pa neka vlast sama preuzme da budu lekari…”

0
Foto: Nedeljnik, Igor Pavićević

Svi članovi stručnog štaba moraju hitno da podnesu ostavke jer nisu radili onako kako nalaže logika poziva, smatra profesor Čedomir Čupić.

Kako je rekao u emisiji Studio N1 lajv, članovi stručnog tima nisu znali da brane struku do kraja i zato treba da podnesu ostavke.

“Nema te naredbe, tog naloga koji je iznad logike njihove profesije. Nema pojedinca koji može da im naredi da saopšte nešto što nije tačno ili da donesu meru koja je nelogična”, rekao je.

Čupić kaže da ako članovi stručnog tima hoće dobro građanima – neka podnesu ostavke, “pa neka vlast sama preuzme da budu lekari” i sama govori građanima.

“Članovi stručnog tima kažu da nisu videli podatke koje je dao Batut i objavio BIRN, šta više tamo traže u stručnom timu..? Samo kad su čuli za to trebalo je od Batuta da traže to da prouče, da se suoče, i da iz svake bolnice traže da se pošalje izveštaj o pacijentima, da se lično uvere. A da dobijate podatke od nekih koji nisu stručni, da se ti podaci prilagođavaju svojim interesima – to je nedopustivo”, rekao je.

Zbog trenutne situacije sa pogoršanjem korona krize, Čupić kaže da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada “zbunjen, prepadnut čovek”, koji je ostao sam a drži sve u svojim rukama.