“Čuo sam decu kako vrište, dotrčao odmah pa sam skočio na njega i oteo pušku”: Profesor heroj iz Velike Plane koji je sprečio tragediju

0
Foto Screenshoot Facebooj/Privatna arhiva

“Čuo sam decu kako vrište i odmah sam dotrčao iz fiskulturne sale. Rekao sam đacima da beže napolje iz učionice, pa sam skočio na njega i oteo mu automatsku pušku”, za Blic prepričava dramu Slavoljub Stojadinović, profesor fizičkog koji je sprečio veći užas u srednjoj školi u Velikoj Plani u koju je upao Goran T. (46), naoružan do zuba. Stojadinović dodaje da je tokom rvanja povredio ruku.

Kako kaže, drama se dogodila u toku šestog časa na času filozofije.

“Počeo sam da pričam sa njim. On je u jednom trenu okrenuo pogled ka tabli i tada sam skočio na pušku. Počeli smo da se rvemo, uspeo sam da mu otmem oružje”, rekao je on.

Kako kaže Stojadinović, u tom trenutku Goran T. ispalio je dva hica, ali ga srećom nije pogodio.

“U tom trenutku on je zapucao i ispalio je dva hica, srećom u plafon”, rekao je on za Blic iz bolnice gde je nakon drame prevezen na preglede.

U pucnjavi srećom niko nije povređen, a napadač je uhapšen.

Goran T. iz Likvadice kod Velike Plane upao je u Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu “Vuk Karadžić” naoružan automatskom puškom, a kod sebe je imao i ručnu bombu, pištolj i eksploziv.