Crnogorska ministarka: Skrenuću pažnju premijeru Krivokapiću da mora da poštuje mere

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović izjavila je da će skrenuti pažnju članovima Vlade i premijeru Zdravku Krivokapiću da moraju poštovati mere i dati primer ostalima da i oni to čine.

Zbog lošeg epidemiološkog stanja u Crnoj Gori, juče je doneta odluka o “zatvaranju” još nekoliko gradova, ali to nije sprečilo premijera Zdravka Krivokapića da bez maske i propisane distance prisustvuje Svetosimeonskom saboru u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

“Svi građani, bez obzira na njihovu funkciju, poziciju u društvu i političko opredeljenje moraju da poštuju mere za suzbijanje širenja koronavirusa”, rekla je Vijestima ministarka Borovinić Bojović.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše masovno kršenje mera u Nikšiću, gde u nepoštovanju prednjače političari, ali i podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja u kojem je mere kršio premijer Zdravko Krivokapić, ona je osudila takvo ponašanje.

“Kao ministarka zdravlja insistiram na poštovanju mera i smatram da ih se moraju pridržavati apsolutno svi građani u državi bez obzira na njihovu funkciju, političko opredeljenje i poziciju u društvu”, rekla je ona.