Crna Gora zamrzla imovinu Dušku Kneževiću, on tuži državu za dodatnih 200 miliona evra

0
Foto Atlas grupa/privatna arhiva

Atlas Grupa i njen predsednik Duško Knežević će proširiti arbitražni zahtev prema državi Crnoj Gori, usled nedavne sudske odluke o blokadi njihove imovine u Crnoj Gori, saopštila je Atlas Grupa, a prenosi N1.

Oni su po savetu njihovog pravnog tima, polazeći od, prema njihovoj tvrdnji, nezakonite blokade imovine, pripremili proširenje arbitražnog procesa i odštetnog zahteva za dodatnih 200 miliona evra.

Atlas grupa je ranije saopštila da je pokrenula međunarodnu arbitražu i da traže da im država Crna Gora plati 500 miliona evra štete.

“To je iznos štete koju Atlas Grupa i Duško Knežević lično trpe zbog nezakonitih odluka crnogorskih institucija. Iako i pored obimnih istraga Atlas Grupe do danas nije doneta niti jedna presuda, niti održano ročište na kome bi se razmatrali bilo kakvi dokazi, sud je doneo odluku o tome da se blokira imovina. To direktno onemogućava da kompanije iz sistema Atlas Grupe normalno posluju. Smatramo da je takva odluka utemeljena na interesima, a ne na pravu”, navodi se u saopštenju.

Duška Kneževića, odbeglog bizismena koji se trenutno nalazi u Londonu, Specijalno tužilaštvo tereti da je na čelu organizovane kriminalne grupe.

Ta grupa je navodno počinila više krivičnih dela i zloupotreba u privrednom poslovanju kako bi za sebe pribavila materijalnu korist, pa je u skladu sa tim tužilaštvo odlučilo da onemogući Kneževiću upravljanje imovinom.