Crna Gora otvorila granice za 131 zemlju, Severna Makedonija „skinuta“ sa liste

1
Foto: Profimedia / Ilustracija

Institut za javno zdravlje Crne Gore ažurirao je listu zemalja čiji državljani od danas mogu ući u Crnu Goru, precizirajući da se radi o 131 zemlji, a na listi više nisu Severna Makedonija i Irska u kojima je povećana stopa od 25 obolelih na 100.000 stanovnika.

Iz Instituta za javno zdravlje je u nedelju uveče saopšteno da su svesni činjenice da su i pre prve faze popuštanja mera na granicama mnoge porodice dugo vremena bile odvojene i odsečene jedne od drugih.

„Ako smo svi zajedno uspeli ovoliko vremena da ostanemo strpljeni i spašeni sigurni smo da nekoliko narednih dana ili sedmica, koliko će određenim državama biti potrebno da dostignu naše kriterijume, neće predstavljati veći napor niti žrtvu, koju ćemo svi zajedno izneti ma sa koje strane granice bili“, saopšteno je iz IJZ.

Vlada Crne Gore je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavila da su strani državljani, kako se kaže, uglavnom turisti iz zapadnoevropskih zemalja, počeli da ulaze u Crnu Goru odmah posle ponoći, to jest čim je stupila mera na snagu.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) donelo je odluku da od danas, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja koronavirusa.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ma
    Nikada necu vise da idem tamo sigurno .
    Vratiti crnogorce u crnu goru
    i
    Berlinski zid na granicu sa crnom gorom

Comments are closed.