Crkva pravi strategiju odbrane hramova u CG: “Da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici”

1
FOTO TANJUG/ MARIJA PETROVIC/ bk

Mitropolija crnogorsko-primorska do Badnjeg dana napraviće strategiju odbrane hramova nakon što je u Skupštini usvojen Zakon o slobodi veroispovesti i uverenja, prenosi B92.

Primenom ovog zakona u pitanje bi mogla biti dovedena imovina Mitrropilije.

“Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici. Do Badnjeg dana znaće se sve”, rekao je sagovornik iz MCP-a, pišu crnogorske “Vijesti”.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći između četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju “odbori i bratstva za odbranu svetinja”.

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na “važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu”, navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila Zakon o slobodi veroispovesti.

Demokratski front će buduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je “Vijestima”.


1 KOMENTAR

  1. Dzaba, dragi gledaoci, te crkve u CG su uveliko izgubljene!
    One na Kosovu i u presevskoj dolini samo sto nisu.
    I mi tu bas nista ne mozemo.
    A posto u raspaloj Srbiji SVE kasni bar 10 godina, vreme je da se razmislja o crkvama u Vojvodini, da i za njih ne bude kasno!

Comments are closed.