CINS došao do izveštaja Etičke komisije FON: Siniši Malom mera javne opomene “zbog elemenata neakademskog ponašanja”

1
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

CINS je došao do izveštaja Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka u kome se navodi da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla da donese nedvosmisleno mišljenje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog i predložila je da se Malom izrekne mera javne opomene.

Etička komisija Fakulteta organizacionih nauka zasedala je u petak 25. oktobra, kako bi razmotrila mišljenje Stručne komisije ovog fakulteta o doktoratu Siniše Malog. Prema dokumentaciji koju je dobio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Etička komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o radu Malog, prenosi N1 istraživanje CINS-a.

“U Stručnom mišljenju (Stručne komisije) nije navedena ocena da li je do propusta došlo, i u kojoj meri, na osnovu namere, nemara ili druge radnje kandidata…”, navodi se u zaključku Etičke komisije.

Na kraju sastanka, Etička komisija je predložila da zbog “postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji” Siniši Malom bude izrečena mera javne opomene.

Sednica Nastavno-naučnog veća zakazana je za ponedeljak 28. oktobra u podne, nakon čega bi odluka Fakulteta trebalo da bude prosleđena Beogradskom univerzitetu.

1 KOMENTAR

  1. Пре свега, потребно је скинути тајну са тог еуфемизма “елементи неакадемског понашања”. А када се то прецизира, може се доћи до одговора да ли ће господин Мали да се стиди петнаестак минута, или ће посла бити за тужиоца.

Comments are closed.