“Čim dobiješ dete, dovodiš u pitanje sopstvene odluke”: Kejt Midlton o stalnom strahu da je loša majka

0
Foto: Profimedia

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža i supruga princa Vilijama kaže da je sve vreme brinula da li će biti dobra majka, i dodala da “majke koje tvrde da se ne brinu zbog toga, zapravo, ne govore istinu”.

Kejt je u 40-minutnom razgovoru za podkast “Srećna majka, srećno dete” koji ide već petu sezonu, rekla u poverenju da je dovodila u pitanje svoje odluke.

“Dovoditi u pitanje sopstvene odluke, sopstveno mišljenje i sve te stvari, to počinje čim dobiješ dete”, rekla je i dodala “potpuno sam potcenila uticaj na mene i promenu koju je to unnelo u naš život”.

Po Kejtinim rečima, na sposobnosti da zaista uživa u vremenu koje provodi s bližnjima može da zahvali svojoj “predivnoj baki” koja im je “posvećivala mnogo vremena, igrala se s nama, kuvala s nama i učila nas da radimo rukama”.

“Veliki deo tog iskustva pokušavam ponovo da proživim sa svojom decom”, rekla je, zauzimajući se za to da se tom “najvažnijem razdoblju” u odgoju deteta, od “začeća do pete godine života”, posveti mnoogo više pažnje.

Kraljevski par ima troje dece: princa Džordža (6), princezu Šarlot (4) i princa Luisa (20 meseci). Oni su treći, četvrta i peti u naslednom redu za britansku krunu.