“Četiri godine imam problem sa Vučićem. To sam rešio tako da ga ne zovem u emisiju. A možda on ne bi ni došao…”: Šta je Aleksandar Stanković rekao o “gostima iz Srbije”

0
screenshot youtube/HRT

Voditelj popularne emisije na HRT-u “Nedeljom u 2” Aleksandar Stanković obeležava punih 20 godina od kako se prikazuje njegova emisija, koju su dobrim delom obeležili i razgovori sa značajnim ljudima iz Srbije.

Ogroman je broj gostiju koji su prošli kroz njegovu emisiju, često je i ulazio u “fajt” sa njima, a neki su mu kao gosti, ipak, ostali nedosanjan san, o čemu je Stanković govorio u intervjuu za “Večernji list”. Između ostalog je rekao da “je požalio zbog nekih gostiju koje je doveo”, ali je onda “zbog vlastite gluposti, nepripremljeno ušao u fajt s njima”, a oni su ga u datom trenutku “spremili na pravo mesto”.

“Sećam se da je tako bilo s Borislavom Škegrom i Aleksandrom Tijanićem. Postoji nekoliko gostiju s kojima sam “proklizao”. Da mogu, danas bih drugačije vodio razgovor s njima. Hajmo reći, potcenio sam ih. Sramim se nekih emisija utoliko što sam ja ispao glup. Ali nije to ništa strašno, svi imamo takve trenutke”, ispričao je Stanković.

Rekao je i da je bio počašćen gostovanjem Gorana Milića.

“Dugo sam, nekih 12 godina, nagovarao Gorana Milića. I napokon je došao. Uvek sam vrtio onu priču – volio bih da ugostim Đorđa Balaševića, Radeta Šerbedžiju i Gorana Milića. Milić je pristao, ostala dvojica nisu. Sumnjam da i hoće. Za Balaševića sam svašta izvodio, čak sam mu u Novom Sadu postavio i džambo plakat ne bih li ga prizvao. Zasad nije uspelo. Ali, nada umire poslednja”, rekao je Stanković.

Iako Šerbedžija gostuje kod drugih vodieljki i voditelja, kod Stankovića neće.

“Kaže da bi se u mojoj emisiji trebalo previše otvoriti, a da nije spreman na takav oblik otvaranja koji bi ga, kako reče, verovatno doveo u sukob s nekima u Hrvatskoj, a to mu više nije potrebno”, rekao je Stanković.

A na pitanje šta se događa kada zove goste iz regiona, recimo iz Srbije, Stanković je odgovorio:

“Evo, već četiri godine imam problem s Aleksandrom Vučićem. Zapravo, nemam ga, jer sam odlučio rešiti ga tako da ga ne zovem. Možda on ne bi ni došao, da se razumemo. Vučića sam zvao pre nego što je postao predsednik. Čak je i hteo tada da dođe. A sad, kada su odnosi između Hrvatske i Srbije tako slabi, a on je takav kakav jeste, ta emisija ne bi ništa doprinela. Bilo bi to nadjačavanje dvaju ega bez ikakvog konačnog rezultata i sve bi se svelo na nešto što ne bi pružilo dobitak ni jednom ni drugom društvu. A već toliko godina radim ovu emisiju pa se trudim da pomaknem neke stvari unapred. S Borisom Tadićem sam mogao, bojim se da s Vučićem ne bih mogao pa ga zato i ne zovem. Kada zovem goste iz insotranstva trudim se da daju neku afirmaciju i onome što rade, ali i našim međusobnim sudbinama i odnosima. U takvim stvarima uvek pristupam u dobroj veri. Nije se uvek događalo da je tako. Recimo, s Miloradom Dodikom. Volio bih da je emisija s njim bila bez ikakvog incidenta, a ispala je incidentna i još dublje smo se ukopali u rovove”, ispričao je Stanković.

Od neprežaljenih gostiju naveo je Arsena Dedića, na poitanje ko ga je “dirnuo u žicu” da je i on iz studija izašao malo drugačiji, Stanković je rekao.

“Drag mi je Edo Majka. S njim sam uvek lepo razgovarao. Pa Darko Rundek. Mislio sam da ću se s njim mučiti. Čak smo se pre našli i na kafi kako bih ga zamolio da slaže duže rečenice, da ne odgovara sa ‘da’ i ‘ne’, ali u emisiji je bio divan. Igora Mandića uvek spominjem kao čoveka koji me začudi, produhovi, nasmeje, iznenadi i naljuti. Što se toga tiče, nikada me nije razočarao…”