Čestitke Krivokapiću iz Srbije od Vučića i opozicije: “Da odnosi budu kao uvek kroz istoriju”, “da se preispita priznanje KiM”, “stabilnost i ekonomski napredak”…

1
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić čestitao je danas Zdravku Krivokapiću izbor za predsednika Vlade Crne Gore i poželeo mu uspeh u obavljanju te funkcije.

“Siguran sam da ćete, zajedno sa svojim saradnicima, dati veliki doprinos da odnosi naše dve države u budućnosti ponovo budu onakvi kakvi su istorijski uvek i bili. U negovanju tih veza uvek ćete imati ozbiljne, iskrene i posvećene partnere u Narodnoj stranci i meni lično”, naveo je Jeremić u čestitki Krivokapiću.

Predsednik Narodne stranke je ocenio da je stupanjem Krikokapića na dužnost predsednika Vlade Crne Gore “potvrđena volja građana te države koji su se na izborima jasno opredelili za stvaranje slobodnog i demokratskog društva, koje počiva na vladavini prava”.

Glasovima 41 poslanika, danas je u Skupštini Crne Gore izabrana nova vlada na čijem je čelu Zdravko Krivokapić. Protiv izbora novog kabineta glasalo je 28 poslanika a jedan je bio uzdržan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoizabranom predsedniku Vlade Crne Gore Zdravku Кrivokapiću i poručio da će Crna Gora u Srbiji imati iskrenog partnera.

Kako je saopšteno, Vučić je u ime građana Srbije i u svoje poželeo Krivokapiću da uspešno obavlja dužnost predsednika Vlade Crne Gore.

“Nadam se da ćete, zajedno sa svojom Vladom doprineti da mir i stabilnost političkih prilika u regionu budu oslonac za potreban ekonomski napredak”, naveo je Vučić u čestitki.

Pokret Dveri takođe je čestitao. Saopštili su da se nadaju da će rad nove vlade biti početak razvojnih procesa na Balkanu, koji će doneti “mir, međusobno razumevanje i prosperitet”.

Kako je saopšteno, potpredsednik Dveri Ivan Kostić naveo je da se veruje da će Crna Gora izborom nove Vlade iskoristiti šansu da izađe iz “totalitarne politike koja je unazadila njen nacionalni i istorijski identitet”.

On je rekao da se od Crne Gore očekuje da preispita odluku o priznanju države Кosovo.

“Metohija je dugo godina bila u sastavu Crne Gore, a današnje Кosovo i Metohija je i dalje sastavni deo Srbije, tako da očekujemo da preispitaju odluku o priznanju Kosova”, rekao je Kostić i dodao da je siguran da će nova Vlada omogućiti i ravnopravan položaj i prisustvo pripadnika srpskog naroda u svim državnim institucijama.

Kostić je rekao da je izbor nove Vlade šansa da Srbija i Crna Gora postanu “kamen temeljac” novih partnerstava u jugoistočnoj Evropi.

1 KOMENTAR

  1. Оно што је сада створено изборима у Црној Гори, односно, овако изабрана влада, за сада на папиру, а за дела ћемо видети, је велики демократски испит за Србију. Како за њену власт, тако и за већи део опозиције. Само таквим путем Србија може напред.

Comments are closed.