Serija “Černobil”

1
Foto Screenshot

Nova televizijska serija “Chernobyl” je ubrzo nakon emitovanja postala najbolje ocenjeni sadržaj prema podacima IMDB-a, prestigavši dugogodišnje omiljene serije publike kao što su “Game of Thrones”, “Breaking Bad” i “The Wire”.

Serija produkcijske kuće “Sky Original” iz pet delova predstavlja dramatizaciju nuklearne katastrofe iz 1986. godine u Ukrajini i njenih posledica, prateći priče onih koji su pogođeni eksplozijom, kao i onih koji su bili zaduženi za operaciju.

Serija u kojoj glavne uloge tumače Džered Haris, Stelan Skasgard, Emili Votson i Džesi Bakli, dobila je pet zvezdica još od svog debija na Sky Atlanticu i NOW TV 7. maja. Zanimljivo je da je skoro dva miliona ljudi gledalo prvu epizodu.

Za manje od tri nedelje “Chernobyl” je dospeo na vrh lestvice IMDB-a u sekciji filma i televizije.

“Ovaj neverovatan projekat Sky Originala privlači gledaoce širom Velike Britanije i šire, zbog dobrih razloga – scenario i produkcija su bez premca, a priča je fascinantna i krajnje tragična”, rekao je direktor programa Sky Originala Zai Benet.

1 KOMENTAR

  1. Da, ovo jeste najbolja serija koju sam gledala. Baš sam sinoć odgledala četvrtu epizodu, od jutros sam pročitala preko 50 tekstova o dogadjaju i tim ljudima, o Ljudmili, o Legasovu i svima drugima. Serija nam razotkriva svu prljavštinu ruske ideologije koja je bila u stanju da pokopa ceo grad samo da su smeli, bila je u stanju da mirno gleda na žrtve samo da svet ne sazna…. Ko zna šta su sve uradili a da su to prikrili. Sumanuta ideološka sunovrat. Užasnuta sam kojom lakoćom su dopustili toliko kasnu evakuaciju koja je uništila čitave generacije. Ludi.

Comments are closed.