Čemu služi REM i da li je on glavni razlog za bojkot izbora? Čitajte u Nedeljniku

0
Ilustracija: Profimedia

Istraživači snova i dalje ne razumeju u potpunosti REM san i spavanje, ali zato opoziciji u Srbiji izgleda jasno zašto Regulatorno telo za elektronske medije (REM) deluje kao da spava, iako oni s druge strane tvrde da su u monitoringu programa budniji nego ikad.

Ispalo je da je REM glavni razlog za bojkot izbora, ali to bi u stvari bio pojednostavljen pogled na probleme na koje se žali opozicija.

Glavni razlog žalbi opozicije na ovo regulatorno telo zapravo leži u utisku da članovi Saveta REM-a ne rade svoj posao, jer ne kažnjavaju televizije da objektivno informišu građane. Suštinski, kroz ovaj problem prožimaju se žalbe opozicije zbog neravnopravnog tretmana koji imaju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. S druge strane, predstavnici vlasti pružaju podršku Savetu REM-a sa tolikim žarom da se pitanje zastupljenosti političkih opcija često sklanja u drugi plan.

A koji je odgovor REM-a? O tome u novom Nedeljniku govori članica Saveta tog tela, Olivera Zekić.

Tekst o REM-u i intervju sa Oliverom Zekić čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 5. septembra. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici