“Da ispratimo Vučića, kako je zaslužio…”: Boško Obradović ispred Predsedništva u “Slobodnoj zoni”

0
Foto: Tanjug

Predstavnici Dveri koji su proveli noć u “Slobodnoj zoni” ispred Predsedništva Srbije u Pionirskom parku u Beogradu poručili su da od zahteva za slobodnim medijima i fer i poštenim izborima ne odustaju, saopšteno je iz te stranke.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da su u “Slobodnoj zoni” kako bi pokazali istrajnost i odlučnosti za oslobađanjem medija i uspostavljanjem fer izbora i da bi izvršili pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obradović je rekao da su ispred Predsedništva i da bi dočekali Vučića “kako dolikuje, dok dolazi na posao i ispratili ga sa posla kako je zaslužio”.

“Ovde smo da dočekamo predsednika SNS i predsednika Srbije koji radi 24 sata dnevno 365 dana u godini i očekujemo da i danas, iako je nedelja, dođe na radno mesto i malo porazgovara sa nama ovde u Slobodnoj zoni. Spremni smo i svakog narednog dana da ga dočekamo kako dolikuje i ispratimo kako je zaslužio”, rekao je Obradović.

On je kazao da su Dveri dežurale od sinoć kada je “Slobodna zona” otvorena i da dežurstvo u 13 časova preuzimaju Nova stranka i Pokret slobodnih građana Srbije.

Obradović je rekao da će građani od 13.00 do 21.00h moći da razgovaraju sa opozicionim liderima, poslanicima Skupštine Srbije i slobodnim odbornicima iz cele Srbije i javnim ličnostima.

On je rekao i da će u “Slobodnoj zoni” zasedati otvoreni parlament, da će u 14 časova svakoga dana biti konferencije za novinare, dok će u 19.30 prikazivati “Dnevnik slobodne Srbije”.

Deo opozicionih partija organizovao je sinoć “Slobodnu zonu” posle protesta “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona”.