“Čekali su da odemo u Beograd i organizovali akciju na ženu od 69 godina…”: Milan Knežević o hapšenju

0
Foto: Printscreen Youtube / Vijesti

Situacija u Crnoj Gori i dalje je napeta posle pretresa koji je policija izvršila u Zeti, i privođenja desetak građana, uključujući i majku poslanika opozicionog Demokratskog fronta Milana Kneževića, javlja N1.

Knežević tvrdi da je policija čekala da on i njegov brat Mirko otputuju za Beograd da bi pretresla njihovu porodičnu kuću.

“Tri dana su znali da postoji naredba i mogli su da pretresu kuću kada smo brat i ja bili tu. Čekali su da odemo u Beograd i organizovali akciju na ženu od 69 godina”, rekao je Knežević.

Svi privedeni u akciji u Zeti, pušteni su na slobodu, bez krivičnih prijava.

“Ono što je uradio predsednik Srbije jeste u skladu sa njegovim ustavnim ovlašćenjima. Mi smo jasno saopštili da ovo što se dešava u Crnoj Gori jeste udar na SPC, ali niti od predsednika Srbije, niti od bilo kog državnog organa, niti od opozicije ne očekujemo da šalju tenkove, da šalju avione, niti dobrovoljačke garde da brane srpski narod u Crnoj Gori ili da brane vernike SPC u zaštiti naše imovine, ali moramo da priznamo da nam itekako znači ova poruka sabornosti i složnosti koju dobijamo ne samo od predsednika Srbije, nego od svih patriotskih struktura u Republici Srbiji”, rekao je Knežević.