Čedomir Jovanović izlazi na izbore u okviru pokreta “Zvono a ne stranke”

2
Foto: Printscreen N1

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović saopštio je da će izaći na izbore u okviru pokreta “Zvono a ne stranke”.

“Pokret ‘Zvono a ne stranke’ – sa svima koji mogu pravimo široki građanski pokret koji na izbore ide da bi naša deca živela u mirnoj i srećnoj Srbiji”, naveo je Jovanović na Tviteru.

Jovanović je istakao da je postigao dogovor sa Nikolom Samardžićem i pokretom “Glas”, sa koalicijom Tolerancija, koja okuplja grupu manjinskih stranaka, sa istaknutim mladim liderima poput Aleksandra Simurdića, Ivana Đurića, Naima Lea Beširija, sa nizom udruženja, grupa građana, poput udruženja mladih profesora i naučnih saradnika čiji rad u Beogradu koordinira Željko Ožegović, oslobođen bilo kakvih stranačkih interesa.

“Postigao sam dogovor i razgovaram o zajedničkom izlasku na izbore, i onaj još važniji, o preuzimanju sudbine u svoje ruke, o borbi za mir, za dogovor o Kosovu, za afirmaciju ljudskih prava i građanskih sloboda i o prevazilaženju svađa i podela i, na kraju, o drugačijoj Srbiji, normalnoj i našoj”, naveo je Jovanović.

2 KOMENTARA

  1. Pitanje je, da li je realno da ovaj i ovakav blok moze preci i ovaj smanjeni cenzus ali, Gradjanski Pokret ovog tipa koji bi okupio Gradjansku Srbiju u jedan blok, je vrlo vazan za ovu zemlju. Srbiji, narocito u samom parlamentu nedostaju predstavnici prave Gradjanske Srbije. To je realnost koja se dogoila tako sto su se i ono malo Gradjanskih opcija koje su, bar deklarativno, postojale, su se odrekle svog Gradjanskog pravca zbog okretanja temama koje “donose glasove” i tako potpuno potopile i “prikaz” postojanja Gradjanskih opcija u Srpskom parlamentu. Na nasem Balkanu, opcije ovog tipa i generalno nisu zastupljene u parlamentima sa vise od 3-9% , da li zbog nekakvog Balkanskog mentaliteta ili moza “kletve”, ali u svakom slucaju, moramo bar teziti da postanemo racionalno, normalno drustvo , i bar se nadati da ce se u narednih nekoliko generacija ova tragicna slika Balkanske politicke scene, razvedriti .

  2. Ти си свакако један од главних који треба да одговори на питање зашто ми данас не живимо у “мирној и срећној Србији” ?

Comments are closed.