Čeda Jovanović: Nismo hteli da izneverimo zbunjene ljude, moramo da se drugačije borimo za demokratiju

1
Foto: Printscreen N1

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, rekao je da će se mnogo toga promeniti nakon ovih izbora, saopšteno je iz danas njegove stranke.

“I zvanično smo postali jedina moderna proevropska opozicija na političkoj sceni za koju su ljudi čuli mnogo pre raspisivanja izbora”, istakao je Jovanović.

On je objasnio da je baš zato LDP doneo odluku da na izbore ipak izađe. “Nismo hteli da izneverimo zbunjene ljude, koje su partije opozicije opteretile međusobnim optuživanjem i beskrajnim sukobima. Moramo i možemo drugačije da se borimo za demokratiju, za ideje”, rekao je Jovanović.


Dodao je da će u kampanji, koja neće biti uobičajena, tražiti podršku za mirna rešenja svih izazova od nastavka dijaloga sa Kosovom do bolje saradnje sa celim regionom.

“U tome će nam pomoći upravo predstavnici manjina koji najbolje znaju koliko je važno sačuvati mir. Mi smo prirodni saveznici i znam da su svesni koliko je LDP iskreno sa njima u ovom poslu koji je pred nama”, rekao je.

Jovanović smatra da je na ovim izborima ključno da ohrabre istomišljenike da glasaju za Koaliciju za mir, zato što će to biti jedina lista koja ima snage da govori o ratnim zločinima iz bliske prošlosti, o 12. martu i Đinđiću, koja, kako je istakao, jasno kaže da je Srbiji mesto u Evropi i koja je spremna da razgovara sa svima.

“Pred nama su izazovi koji će odrediti sudbinu svih nas. Sada svi otvoreno kažu da bez sporazuma sa Kosovom nema budućnosti za Srbiju u Evropskoj uniji. Koalicija za mir je ta koja neće dozvoliti da evropski put bude ugrožen. LDP to nikad nije dozvoljavao do sad, a neće ni nakon ovih izbora. Za tu politiku ćemo tražiti podršku građana Srbije”, naveo je Jovanović na kraju.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Cedo odakle tebi tolike pare i zasto te jos uvek cuvaju specijalne jedinice, zasto imas zastitu drzave?
    Koliko volis mir pokazao si u sablji, koliko postujes drzavu narod i branioce, pokazao si hapsenjem i prodajom predsednika drzave.
    Kazes prodao si njive i sume sto si u miraz dobio od majke a u Bosni njiva u predgradju atraktivnog grada blizu autoputa vredi manje od 2000 maraka, pa kako si ti onda toliko obogatio prodajom njive i sume u Bosni?
    Ti se ne zlazes za mir vec da do penzije zivis na grbaci naroda od parlamentarne plate jer nista, bas nista neznas da radis bruko jedna.
    Ko tebe nezna skupo bi te platio.

Comments are closed.