“Čas književnosti predsedniku”: Demokratska omladina poklonila Vučiću knjigu Danila Kiša

2
Foto: Tanjug

Demokratska omladina organizovala je akciju “Čas književnosti predsedniku” i predsednku Srbije Aleksandru Vučiću poklonila knjigu “Grobnica za Borisa Davidoviča” Danila Kiša sa posvetom, preneo je N1.

U saopštenju, Demokratska omladina navela je da su Vučiću poklonili tu knjigu zbog njegovog poređenja svetski priznatog književnog dela, koje je bilo predmet politizovane polemike da je plagijat, sa dokazanim plagijatom doktorske disertacije Siniše Malog.

Demokratska omladina smatra da je to poređenje neadekvatno, neosnovano i sramno.

Oni su naveli da se sa Vučićem mogu složiti da su iza Danila Kiša ostala velika dela, dodavši da iza Siniše Malog ostaju “stanovi, nasilje u porodici, afere, javna sramota i plagijat”.

“Danilo Kiš je ostao tragičar svoga vremena, kao što su danas to mladi koji dnevno napuštaju Srbiju. Mi iz Demokratske omladine poručujemo da nije jedan mali čovek vredan cele Srbije”, navodi se u saopštenju.

2 KOMENTARA

  1. Čovek i zaboravi šta sve naš predsednik ume da priča i koga sve ne, da brani, dok ne pogleda neke Kesićeve emisije; gde onako vidiš sve djuture.
    Baš deluje impozantno!

  2. Deco, svaka čast !!!!
    Da sam mlađa , stala bih s Vama u isti red , ali bar ovako dajem ogromnu podršku jer je sramno da dozvolimo da velikog Kiša unizimo zbog malog Malog.
    Kiš na mađarskom znači “mali”, ali on nikad neće biti smanjen na nivo kojim žive neki političari danas misleći da su veliki, koliko god to oni , prirodno mali, želele… . Da budeš Kiš treba da zaslužiš i zadužiš mnogo generacija ispred sebe svojom veličinom , ne minimalizmom morala i plagijatom.

Comments are closed.