Čak je i Vesić rekao nešto što moramo da pohvalimo: Gaga i Milena dobijaju spomenik

"Milena Dravić, nažalost, još ne može da dobije skver koji bi poneo njeno ime, zato što treba da prođu tri godine od njene smrti, a Dragan Nikolić, ipak, može. Međutim, pošto njih dvoje ne treba razdvajati ni u u smrti, oni će i ovako simbolično biti zajedno"

0

Ugao Ulice cara Nikolaja i Mileševske na Vračaru poneće ime legendarnog glumca Dragana Nikolića, a na istom mestu biće izrađena skulptura “Obraz uz obraz”, u čast Milene Dravić i Dragana Nikolića, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će Grad Beograd do kraja sledeće nedelje raspisati konkurs za rekonstrukciju osam skverova u prestonici.

“Jedan od njih je skver na uglu Cara Nikolaja i Mileševske ulice, gde ćemo raspisati konkurs za izradu skulpture ‘Obraz uz obraz’, koja će predstavljati Milenu Dravić i Dragana Nikolića”, najavio je Vesić, pišu Novosti.

“Milena Dravić, nažalost, još ne može da dobije skver koji bi poneo njeno ime, zato što treba da prođu tri godine od njene smrti, a Dragan Nikolić, ipak, može. Međutim, pošto njih dvoje ne treba razdvajati ni u u smrti, oni će i ovako simbolično biti zajedno.”

Prema Vesićevim rečima, urediće se i skver na uglu dorćolskih ulica Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, kao i na drugim araktivnim lokacijama. On je najavio da će Beograd dobiti osam novih skverova u narednih godinu dana.

“To su skverovi na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog kod Kalenić pijace, na uglu Balkanske i Gavrila Principa, Birčaninove i Bulevara oslobođenja, u Ulici Milovana Milovanovića kod hotela ‘Astorija’, u Ulici kraljevića Marka, koja će postati pešačka zona, i Palilulska pijaca sa okolnim ulicama. Tender se raspisuje za projektovanje i izvođenje, a svi radovi trebalo bi da budu završeni do proleća iduće godine, kada ćemo dobiti osam novih skverova”, najavio je Vesić.